Scopul


Scopul nostru este, ca fiecare credincios catolic să devină evanghelizator, ca fiecare comunitate de parohie să evanghelizeze.A Szent András az evangelizáció folyamatában

a. Evanghelizator
Condiția evanghelizării noi sunt evanghelizatorii. Evanghelizatorii sunt credincioși, care trăiesc în lume, și sunt capabili să vestească Vestea Bună – adică persoana lui Isus – pentru cunoștințele lor și pentru cei necunoscuți. Credincioși care trăind viața de zi cu zi depun mărturie despre întâlnirea lor persoanală cu Isus, și pot să conducă pe ceilalți la convertire.

Noua evanghelizare depinde în primul rând de evanghelizatori, fiindcă avem foarte multe specialiști în Biserică – preoți, călugări, cateheți, teologi – care lucrează în alte etape al evanghelizării, dar în acest moment nu avem persoane care slujesc în prima evanghelizare.

Nu ne gândim că situația ar fi rezolvată dacă am avea câteva specialiști de evanghelizare, pentru că avem nevoie de mai multe evanghelizatori decât cateheți sau preoți. Fiecare credincos catolic trebuie să devină evanghelizator, fiindcă am primit această trimitere în botez și în mir. Toți creștinii primesc chemarea pentru prima evangelizare.

b. Locul nostru în procesul de evanghelizare
În procesul de evanghelizare școala noatră realizează câteva pași critici: în teritoriul primei evanghelizări și la terminarea procesului de formare în evanghelizare. Ambii pași sunt elemente lipsă în România.

Școala nu execută tot procesul evanghelizări, adică nu evanghelizăm în locul parohiilor sau comunitățiilor, fiindcă evangehlizarea este chemarea Biserici întregi. Noi suntem o școală în care poporul lui Dumnezeu poate să învețe cum să evanghelizeze.